For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Mădălina-Claudia Dănilă  | George Enescu Festival

Mădălina-Claudia Dănilă 

ROMÂNIA

Mădălina-Claudia Dănilă este o pianistă de origine română, în prezent doctorand bursier la Temple University din Philadelphia. Este îndrumată de profesorii Lambert Orkis și Sara Davis Buechner.

Mădălina a început studiul pianului la vârsta de 4 ani și a absolvit Liceul de Arte Hariclea Darclée din orașul natal, Brăila, sub îndrumarea profesoarei Galina Matkovskaia. A fost admisă la Universitatea de Muzică din București în 2009, la clasa profesorilor Șerban-Dimitrie Soreanu și Sandu Sandrin.

Mădălina a obținut premiul I, Premiul Special George Enescu și Premiul Special Maria Fotino la Concursul Internațional Mihail Jora 2015 de la București. Între 2006 și 2009, a beneficiat de trei burse oferite de Clubul Rotary București. După primul an la Temple University, Mădălina a fost răsplătită cu bursa Marcia Korn pentru rezultate academice deosebite. A susținut numeroase recitaluri, concerte camerale și cu orchestra în SUA și în străinătate. Mădălina este un promotor activ al muzicii compozitorilor români și contemporani și a fost invitată de trei ori să concerteze în cadrul Festivalului Internațional Meridian de la București, dedicat exclusiv muzicii noi. În prezent, este asistent la catedra de pian de la Temple University și acompaniator în cadrul programelor de instrumente cu coarde și canto.

PROGRAM

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în si bemol minor, Clavecinul bine temperat – Caietul I
Beethoven Sonata nr. 1 în fa minor op. 2 nr. 1
Chopin Studiul op. 25 nr. 10
Scriabin Studiul op. 8 nr. 12
Brahms Șase piese pentru pian op. 118

Semifinală
Enescu Sonata nr. 1 în fa diez minor op. 24
Bach/Siloti/Zadora Preludiu și fugă în sol minor pentru orgă (transcripție pentru pian solo)
Granados Balada El Amor y la Muerte din Suita Goyescas
Scarlatti Sonata în re major K. 492

Finală
Mozart Concertul nr. 21 în do major pentru pian și orchestră K. 467