For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Mădălina-Claudia Dănilă  | George Enescu Festival

Mădălina-Claudia Dănilă 

ROMÂNIA

Mădălina-Claudia Dănilă este o pianistă de origine română, care în prezent își urmează studiile doctorale în specializarea pian la Temple University din Philadelphia, unde a primit o bursă completă. Ea se află sub îndrumarea Prof. Lambert Orkis și a Dr. Sara Davis Buechner. Mădălina a început să cânte la pian la vârsta de 4 ani și a absolvit Liceul de Artă „Hariclea Darclee” din Brăila – locul ei natal – sub îndrumarea prof. Galina Matkovskaia care fusese pregătită la Conservatorul din Moscova. A intrat la Conservatorul din București în 2009 sub îndrumarea Prof. Univ.Dr. Șerban-Dimitrie Soreanu și Prof. Univ. Dr. Sandu Sandrin.

Mădălina a concurat la mai multe concursuri și a câștigat mai multe premii și burse naționale și internaționale, printre care Premiul I, Premiul Special la ”Concursul George Enescu” pentru cea mai bună interpretare a unei opere românești și Premiul Special ”Maria Fotino” pentru cea mai bună interpretare a unei opere clasice. a lucrat la Concursul Internațional ”Mihail Jora” 2015 de la București. Între 2006 și 2009 Mădălina a primit trei burse de la Rotary Club București. După primul an la Universitatea Temple, Mădălina a primit bursa „Marcia Korn” pentru rezultate academice remarcabile. De atunci, a susținut numeroase concerte solo, concerte și muzică de cameră în SUA și în străinătate.

Mădălina susține activ lucrările compozitorilor români și contemporani și a fost invitată de trei ori să concerteze în cadrul Festivalului Internațional „Meridian”, dedicat exclusiv Muzicii Contemporane din București. În prezent lucrează ca asistent didactic la programul de pian al Universității Temple și ca acompaniator de studio pentru programul de coarde și voce de la Temple University.

PROGRAM

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în si bemol minor, Clavecinul bine temperat – Caietul I
Beethoven Sonata nr. 1 în fa minor op. 2 nr. 1
Chopin Studiul op. 25 nr. 10
Scriabin Studiul op. 8 nr. 12
Brahms Șase piese pentru pian op. 118

Semifinală
Enescu Sonata nr. 1 în fa diez minor op. 24
Bach/Siloti/Zadora Preludiu și fugă în sol minor pentru orgă (transcripție pentru pian solo)
Granados Balada El Amor y la Muerte din Suita Goyescas
Scarlatti Sonata în re major K. 492

Finală
Mozart Concertul nr. 21 în do major pentru pian și orchestră K. 467