For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Maria Florea – George Enescu Festival

Maria s-a născut în anul 1993 la Barcelona și a început studiul viorii la vârsta de 4 ani cu tatăl ei, Christian Florea, violoncelist și dirijor al Orchestrei de Cameră Moldova. La vârsta de 7 ani, Maria a susținut primul său concert în calitate de solistă.

A studiat cu Gonçal Comellas (Spania), Ștefan Gheorghiu (România), Adelina Oprean (Elveția) și a mers la masterclassuri susținute de Ivry Gitlis, Maxim Vengerov, Eduard Schmieder, Pamela Frank, Yair Kless, Ghunter Pichler, Leonidas Kavakos și mulți alții.

A urmat cursurile Reina Sophia Music School din Madrid unde a studiat sub îndrumarea profesorilor Zakar Brohn și Yuri Volguin. A fost membră a formației camerale Albeniz de Prosegur alături de profesorii Heime Muller și Marta Gulyas. A primit premiul ,,Outstanding string quartet award” 2012-2013, acordat de Maiestatea Sa Regina Spaniei.

A concertat ca solistă la Palau de la Musica Catalana,  L’Auditori din Barcelona, Spania, Teatro Monumental din Madrid, Ateneul Român, Sala Radio, Sala cu Orgă din Chișinău. A susținut recitaluri în săli de concert din Franța Germani, Elveția, Austria, România, Republica Moldova, Bulgaria, Regatul Unit al Marii Britanii, Polonia, Ecuador, China și Spania.

Maria a obținut premii la diferite concursuri internaționale precum: Jeunesses Musicales (București), Paper de Musica (Barcelona), Concursul Winiawski (Polonia), Young Virtuosos (Bulgaria), Parkhouse Award care s-a desfășurat la Wigmore Hall din Londra, și Concursul Juventures Musicales de Espana.

A absolivt studiile de master cu distincții la Royal Academy of Music în Londra, la clasa profesorului Gyorgy Pauk, iar din 2016 în 2018 a continuat studiile post universitare la University Mozarteum din Salzburg, la clasa profesorului Rainer Schmidt.

În prezent, Maria este vioara întâi în cvartetul Altmira din Barcelona, este membră a trioului Da Vinci, stabilit la Barcelona și Salzburg, alături de care a obținut în 2018 premiul al II-lea la concursul internațional de muzică de cameră Montserrat Alavedra din Barcelona.

În acest an, Maria și-a făcut debutul ca solistă în Spania cu Spanish Radio and Television Orchestra, interpretând Triplul Concert de Beethven, iar cu Barcelona Symphonic Orchestra, interpretând Simfonia Concertantă de Mozart.

Recent a susținut un turneu de 4 săptămâni în China unde a interpretat concertul de Mandelssohn.

În prezent, Maria își cintinuă studiul la Musik Akademie Basel, cu profesorul Rainer Schmidt.