For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser MARY BEVAN | George Enescu Festival

Lăudată de revista Opera pentru „spiritul dramatic și controlul vocii”, soprana britanică Mary Bevan este cunoscută la nivel internațional pentru repertoriul baroc, clasic și contemporan, și apare în mod regulat alături de dirijori, orchestre și ansambluri de top din lumea întreagă. Este câștigătoare a premiului Tânărul Artist acordat de Societatea Filarmonică Regală și a premiului Criticilor din Regatul Unit pentru Tinere Talente Excepționale în muzică, iar în 2019 a fost inclusă pe lista onorifică de ziua de naștere a Reginei, obținând ordinul MBE.

În stagiunea 2019/20, Bevan va debuta în rolul Euridice într-o nouă producție Orfeu în infern la Opera Națională Engleză, va interpreta rolul Sifare în Mitridate de Mozart la Opera Garsington, reia rolul Rose Maurrant în Scenă de stradă de Weill la Opera din Monte Carlo, și va merge în turneu cu rolul Dianadin Ifigenia în Taurida alături de Orchestra of the Age of Enlightenment. În ceea ce privește concertele, Bevan va apărea în această stagiune alături de The Hallé, The Handel and Haydn Society, Orchestra Scoțiană de Cameră, CBSO și Real Orquesta Sinfónica de Sevilla.

În operă, câteva momente notabile recente din activitatea sa includ debutul la Opera Regală Daneză în rolul Bellezza din Il trionfo del Tempo e del Disinganno, Rose Maurrant în Scenă de stradă la Teatro Real din Madrid, rolul principal din noua operă Coraline a lui Turnage la Opera Regală de la Barbican, Zerlina în Don Giovannila Opera Națională Engleză, și Merab în Saulla Festivalul din Adelaide. La Royal Opera House, Covent Garden, Bevan a interpretat rolul Lila din The Firework-Maker’s Daughter de David Bruce, și a apărut de asemenea în rolurile Barbarina din Le nozze di Figaroși în rolul principal din Orfeu de Rossi la Sam Wanamaker Playhouse.

Cât despre concerte, dintre spectacolele importante recente amintim aparițiile alături de BBC Symphony, BBC Concert Orchestra la Festivalul Proms, și cu Mirga Gražinytė-Tyla și CBSO la premiera mondială a lucrării Faithful Journey de Roxanna Panufnik. A apărut alături de Orchestra of the Age of Enlightenment în rolul Maria din Patimile dupăIuda de Sally Beamish; a cântat Oratoriul de Crăciun de Bach într-un turneu prin Australia împreună cu Choir of London și Australian Chamber Orchestra; și a interpretat Mesia lui Händelalături de Academy ofAncient Music. De asemenea, a ținut capul de afiș al unui turneu în Asia împreună cu The English Concert și HarryBicket și a debutat la Carnegie Hall alături de ansamblu în rolul Dalinda dinAriodante deHändel. În 2020 își va face debutul împreună cu London Philharmonic Orchestra.

Discografia lui Bevan include albumul de cântece de artă Voyages alături de pianistul Joseph Middleton și Handel’s Queens cu London Early Opera, ambele lansate la Signum Records, lucrări de Mendelssohn la Champs Hill Records, Handel: The Triumph of Time și Truth and Handel: Ode for St Cecilia’s Day cu Ludus Baroque, și Symphony No. 3 de Vaughan Williams și Rosamunde de Schubert alături de BBC Philharmonic. În toamna anului 2019, Signum va lansa al doilea său disc cu Joseph Middleton, care va cuprinde lieduri de Schubert, Haydn și Wolf.