For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Matthew Christakos | George Enescu Festival

CANADA

Matthew Christakos s-a născut pe 10 februarie 2000, în Ottawa, Canada. Studiază cu Peter Wiley și Gary Hoffman la Curtis Institute of Music din Philadelphia, după ce în trecut a făcut parte din clasa prof. Carter Brey în cadrul aceleiași instituții. În 2019, a obținut premiul I Michael Measures oferit de Consiliul Canadian pentru Arte și premiul II la Concursul Național de Muzică Stepping Stone.

În 2021, Matthew a fost bursier al Festivalului și Școlii de Muzică Aspen. În vara anului 2019 a întreprins un turneu în Canada și Spania, ca solist al Orchestrei Naționale de Tineret a Canadei, alături de dirijorul Michael Francis. A interpretat Dublul concert de Brahms cu violonista Alison Kim. Matthew a activat ca profesor de violoncel la Academia de Interpretare Music Niagara din Ontario în 2020, iar în prezent predă la The Dream School din Philadelphia.

A studiat cu David Hetherington și Hans Jørgen Jensen la Academia pentru Tineri Interpreți Phil și Eli Taylor de la Conservatorul Regal de Muzică din Toronto. A câștigat Concursul de Concerte al Academiei Taylor în 2017 și a concertat alături de Orchestra de Cameră a Academiei și de dirijorul Ivars Taurins la Koerner Hall. A obținut premiul I la Concursul din cadrul Festivalului de Muzică Kiwanis din Toronto în 2017.

 

PROGRAM:

Etapă online
Piatti Capriciul op. 25 nr. 3
Bach Suita nr. 3 în do major pentru violoncel solo BWV 1009
Haydn Concertul nr. 2 în re major pentru violoncel și orchestră Hob. VIIb/2
Schumann Adagio și Allegro în la bemol major pentru violoncel și pian op. 70
Debussy Sonata în re minor pentru violoncel și pian L. 135
Crumb Sonata pentru violoncel solo

Semifinală
Enescu Sonata nr. 2 în do major pentru violoncel și pian op. 26
Brahms Sonata nr. 2 în fa major pentru violoncel și pian op. 99
Popper Elfentanz op. 39

Finală
Șostakovici Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră op. 107