For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Mihai Ritivoiu | George Enescu Festival

Mihai Ritivoiu este un pianist român stabilit la Londra, laureat al Concursului Internațional George Enescu. A concertat pe scene importante din Europa și Japonia, printre care Barbican Centre și Cadogan Hall din Londra, Studio Ernest Ansermet din Geneva, Ateneul Român din București și Konzerthaus din Berlin. A colaborat ca solist cu orcehstre precum Filarmonica George Enescu, Orchestra Nationala Radio, Orchestra de Camera din Lausanne, Orchestra Engleza de Camera și Orchestra Radiodifuziunii din Leipzig, și cu dirijorii Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Christian Badea, Robert Trevino, Joshua Weilerstein si Michael Collins.

A început studiul pianului în orașul natal, cu profesoara Alma Peter – Apostoleanu, studiind ulterior la București și Londra cu Viniciu Moroianu și Joan Havill. A luat parte de-a lungul timpului la masterclass-uri și cursuri de perfecționare cu Dmitri Bashkirov, Dominique Merlet, Emanuel Ax, Richard Goode si Ricardo Castro. Beneficiază de asemenea de sfaturile și îndrumarea maestrului Valentin Gheorghiu.

CD-ul de debut al lui Mihai Ritivoiu a fost lansat in 2018 la casa de discuri Genuin din Leipzig, si a fost descris in The Arts Desk drept “un recital solo de prețuit” Pasionat în egala masura de muzica de camera, Mihai formează un duo cu violoncelista bulgară Yoanna Prodanova, împreună cu care a lansat recent o înregistrare cu lucrări de Chopin, Faure și Janacek, distribuită de casa de discuri Linn Records.