For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Minsung Lee  | George Enescu Festival

COREEA DE SUD

Minsung Lee s-a născut pe 1 iulie 1990, la Seul, în Coreea de Sud, și a început să studieze pianul la vârsta de 13 ani. A urmat cursurile Școlii de Arte Sunhwa și ale Liceului de Arte Sunhwa. A absolvit studiile de licență și de masterat la Universitatea Națională din Seul, sub îndrumarea profesorului Hyungjoon Chang. În 2016, s-a mutat la Leipzig, în Germania, pentru a studia la Universitatea de Muzică cu Gerald Fauth. În prezent studiază cu Pavel Gililov la Universitatea Mozarteum din Salzburg.

În 2011 Minsung Lee a debutat la Seul atât în recital, cât și în concert cu orchestra. După debut, a concertat în orașe importante din Europa și Asia, printre care Barcelona, Berlin, Kassel, Leipzig, Madrid, Nisa, Paris, Praga, Roma, Salzburg, Busan, Jeju, Seul, Singapore, Tokyo. A concertat alături de Orchestra Simfonică de Stat din Armenia, Orchestra Simfonică din Barcelona, Orchestra Simfonică Națională Cehă, Orchestra Simfonică Națională din Coreea, Orchestra de Cameră din Leipzig, Orchestra Filarmonicii din Seul, Orchestra Simfonică din Vallès.

Minsung Lee s-a clasat pe podiumul mai multor concursuri internaționale. A obținut Premiul al II-lea, Premiul publicului și Premiul special al Cataloniei la Concursul Internațional Maria Canals; Premiul I la Concursul Internațional Korea Piano Open; Premiul al II-lea la Concursul Internațional Valsesia Musica, Concursul Internațional de la Marbella, Concursul Internațional de la Val Tidone.

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în sol major, Clavecinul bine temperat – Caietul II
Beethoven Sonata nr. 3 în do major op. 2 nr. 3
Liszt Studiul nr. 6 după Paganini
Scriabin Studiul op. 8 nr. 12
Schubert 4 Impromptu-uri op. 90

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Musorgski Tablouri dintr-o expoziție
Bartók Sonata BB 88 Sz. 80

Finală
Ceaikovski Concertul nr. 1 în si bemol minor pentru pian și orchestră op. 23