For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser ORCHESTRA CONTROCORRENTE | George Enescu Festival

ORCHESTRA CONTROCORRENTE

Controcorrente este o orchestră care cântă exclusiv cu instrumente de epocă. Cercetarea istorică, care este de o importanță fundamentală pentru proiectul Controcorrente, a devenit un vehicul pentru o energie nouă, mai degrabă decât susținătoare a  interpretărilor rigide.

Provocarea evidentă din numele orchestrei subliniază dorința puternică a artiștilor de a recâștiga posesia și posibilitatea de gestiune a timpului/timpurilor lor. Sunt conștienți de datoria lor de a crea o interpretări de înaltă calitate și refuză să se supună unei abordări pripite și superficiale, preferând să înainteze într-un mod creativ – controcorrente – împotriva fluxului, către produsul final.

Calea pe care a urmat-o Orchestra Controcorrente, care cântă fără dirijor, este inspirată de o viziune muzicală care are rădăcini în istorie și nu este o critică a figurii dirijorului în sine. Dorința aprinsă a membrilor orchestrei este de a face fiecare muzician pe deplin responsabil în rolul său în cadrul ansamblului, de a stimula individualitatea fiecăruia dintre noi și de a face din cercetarea interpretativă un moment creativ de împărtășit.

Controcorrente deschide noi orizonturi muzicienilor săi prin provocarea de a viza idealul „muzicianului complet”, de care lumea antică era atât de pasionată.

În timp ce se îngrijește să recunoască moștenirea prețioasă a trecutului, Controcorrente privește spre viitor cu o abordare originală și inovatoare care reînvie tradiția într-un mod vibrant și creativ.