For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Pascal Rogé | George Enescu Festival
DSC_0037|DSC_0037

Pascal Rogé

Pascal Rogé reprezintă esența pianisticii franceze; interpretările sale ale opusurilor de Poulenc, Satie, Fauré, Saint-Saëns și Ravel sunt caracterizate de eleganță, frumusețe și expresivitate – numele său este sinonim cu cea mai bună interpretare a repertoriului francez din zilele noastre.

Născut la Paris, Pascal Rogé artist exclusiv al casei de discuri Decca, la vârsta de 17 ani. A câștigat numeroase premii prestigioase, printre care două premii Gramophone, un Grand Prix du Disque și un premiu Edison pentru interpretările concertelor de Ravel și Saint-Saëns. Înregistrările sale pentru Decca includ operele complete pentru pian de Poulenc și Ravel, patru albume de Satie, două de Debussy și un ciclu de lucrări de Béla Bartók, cu London Symphony Orchestra. Pentru Ediția Poulenc, în 1999, Pascal Rogé a înregistrat ambele concerte de pian, „Aubade” și „Concerto Champêtre”, sub bagheta dirijorului Charles Dutoit.

Pentru Oehms Classics, Rogé a înregistrat Concertul în Sol major și Concertul pentru mâna stângă de Ravel și Concertul pentru pian, „Rhapsody in Blue” și „Un american la Paris” de George Gershwin, cu Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Viena. Cel mai recent proiect discografic al său este Ediția Rogé, lansată de Onyx Classics. Primul CD a cuprins primul ciclu Debussy complet, cu Preludiile și a fost urmat de un al doilea disc, cu „Estampes”, al treilea conținând „Imaginile” și al patrulea cu Studii. Tot pentru Onyx, a lansat un disc cuprinzând concerte pentru pian de Mozart, cu Orchestra Simfonică din Indianapolis, „Debussy & Ravel”, „Cake Wedding” – două discuri cu repertoriu francez pentru patru mâini și două piane împreună cu soția sa, Ami, precum și un disc cu Sonata pentru două piane de Bartók și „Pulse Magnet” de Matthew Hindson. A lansat recent un CD cu sonate de Poulenc, la casa de discuri americană Urlicht Audiovisual.

Pascal Rogé a susținut concerte în aproape fiecare mare sală de concerte din lume. Unele dintre orchestrele cu care a colaborat sunt Philadelphia Orchestra, Montreal Symphony, L’Orchestre de Paris, L’Orchestre National de Radio France, Orchestra Regală Concertgebouw, NHK Symphony Orchestra, Orchestre de la Suisse Romande, Sydney Symphony Orchestra, Orchestra Gewandhaus din Leipzig și marile orchestre londoneze. Cântă cu regularitate în Statele Unite și este invitat frecvent în Japonia, Australia și America Latină.