For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Paul Gay | George Enescu Festival
Paul Gay

Bas-baritonul francez Paul Gay este cunoscut la nivel internațional pentru interpretările sale de roluri principale în repertoriul francez. Colaborează cu dirijori precum Ivan Fischer, Seiji Ozawa, Michel Plasson, Yannick Nézet-Séguin, Semyon Bychkov, Philippe Jordan, Alain Altinoglu, William Christie, Emmanuelle Haïm și a fost invitat să joace în noi producții de Willy Decker, Luc Bondy, Peter Stein , Richard Jones, Claus Guth, Laurent Pelly, Krzysztof Warlikowski, Robert Carsen.

Repertoriul său principal include Golaud (Pelléas și Melisande), rol pe care l-a interpretat la Opera din Paris, La Monnaie Bruxelles, Oslo, Frankfurt, Torino și Lyon și Mephisto (Faust), rol cu care a fost invitat să cânte la Opera din Paris, Maggio Musicale din Florența și Opera din Bordeaux. Printre alte roluri importante se numără Saint François, cu care a debutat într-o nouă producție la Opera de Stat Bavareză din München, unde a apărut și în producții Der Zwerg, I Capuletti e i Montecchi, L’enfant et les sortilèges.

Paul este invitat regulat la Opera din Paris, unde rolurile sale au inclus Don Fernando (Fidelio), Harasta (The Cunning Little Vixen), Achilla (Giulio Cesare), Don Diègue (Le Cid), Flint (Billy Budd) și Le Comte des Grieux (Manon). De asemenea, concertează în mod regulat la Bruxelles, Frankfurt și Lyon și a debutat în America de Nord ca Escamillo (Carmen) la Compania de Operă Canadiană. În 2016 a interpretat rolul lui Frère Laurent în Roméo et Juliette de Berlioz în Amsterdam.

A participat în mai multe creații contemporane, printre care „L’Ecole des Femmes” de Rolf Liebermann la Opera din Bordeaux și opera lui Philippe Boesmans, Yvonne Princesse de Bourgogne, o producție jucată la Paris, Bruxelles și Viena.

După ce și-a terminat studiile, a câștigat un Premiu ”Premier” la Conservatorul din Paris. Paul a continuat să acumuleze experiență în operă ca membru al companiei în Osnabrück, interpretând roluri precum Colline (la Bohème), rol la care a revenit în Barcelona în 2016, Walter (Luisa Miller) și rolul principal Don Quichotte. A câștigat aprecieri ca laureat al câtorva concursuri de canto internaționale și și-a continuat dezvoltarea vocală, luând lecții la Köln cu renumitul bas Kurt Moll.

În 2017/2018 a revenit la rolul lui Mephisto în Monte Carlo, precum și la producțiile Aida în Hong Kong și Les Contes d’Hoffmann la Opera Națională Olandeză. A apărut la Opera Oviedo în Pelléas și Mélisande și la Festivalul de Operă din Dorset în rolul Don Diegue în Le Cid de Massenet. De asemenea, a cântat în L’Enfant et les Sortilèges cu Filarmonica din Berlin dirijată de Seiki Ozawa, pentru care a primit un premiu Grammy în 2016 pentru cea mai bună înregistrare de operă.

Sezonul 2018/2019 l-a purtat pe Paul Gay la Beijing pentru Les Pêcheurs de perles (Nourabad), la Caen pentru Der Zwerg (Don Estoban) și la Opera Bastille din Paris ca Lodovico (Otello) și Le Compte de Saint-Bris (Les Huguenots).