For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Pavel Vernikov | George Enescu Festival
44000050 (6)

Pavel Vernikov

Pavel Vernikov, student al lui David Oistrach și al lui Semyon Snitkovsky, a dobândit reputația de violonist virtuoz cu mai bine de douăzeci de ani în urmă. Printre premiile câștigate de-a lungul carierei se numără cel de la Concursul Internațional de Vioară ARD din München și Marele Premiu la Concursul Internațional de Vioară „Vittorio Gui” din Florența. A concertat în centre de prestigiu, precum Concertgebouw din Amsterdam, Carnegie Hall și Centrul Kennedy din New York, Wigmore Hall din Londra, Sala Gaveau din Paris, Scala din Milano și Santa Cecilia din Roma.

În ultimii 30 de ani, a fost membru al Trioului Ceaikovski.

Printre partenerii săi de scenă s-au numărat Sviatoslav Richter, James Galway, Alain Meunier, Patrick Gallois, Maria Tipo, Natalia Gutman, Oleg Kagan, Yuri Bashmet, Elisso Virsaladze, Christian Zimmermann și Anthony Pay. A inaugurat Academia Rusă de Învățământ Superior din Portogruaro și a fost directorul artistic al Festivalului de Muzică de la Gubbio, al Festivalului de Muzică de Cameră din Dubrovnik și al Festivalului de Muzică de Cameră de la Eilat.

Susține cursuri de măiestrie în întreaga lume, în Italia, Franța, Finlanda, Spania (Școala Superioară de Muzică Regina Sofia din Madrid), Israel (Academia Rubin), Germania (Academia Kronberg etc.) și a fost invitat să fie membru al juriului la concursurile internaționale Szigeti, Kreisler, Gui, ARD din München, Sendai (Japonia), Budapesta, Sarasate, Wieniawski etc.

Pavel Vernikov a înregistrat pentru RCA, Ondine și Dynamic.

A fost profesor la Conservatorul Național Superior de Muzică din Lyon. În prezent, este profesor la faimosul Konservatorium Wien și la Universitatea de Muzică din Lausanne (Site de Sion).

Printre numeroșii săi studenți premiați se numără Massimo Quarta (premiul I la Concursul Internațional de Vioară „Paganini”, Genova), Fumiaki Miura (Premiul I la Concursul Internațional de Vioară de la Hanovra), Lorenza Borrani (Liderul Orchestrei de Cameră a Europei), Fanny Clamagirand (Premiul I la Concursul Internațional de Vioară „Fritz Kreisler”, Viena și Premiul I la Concursul Internațional de Vioară de la Monte Carlo) și Miki Kobayashi (Premiul al II-lea la Concursul „Wieniawski”).

În 2013, Vernikov a fost numit director artistic al Festivalului Sion din Elveția.

Cântă la o vioară Giovanni Battista Guadagnini, creată la Milano, în 1751, deținută de familia lui Tibor Varga.