For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Polina Osetinskaya | George Enescu Festival
Polina Osetinskaya

Polina Osetinskaya, pianistă de renume internațional, și-a început cariera la vârsta de cinci ani și a fost rapid considerată un copil-minune în fosta Uniune Sovietică. A susținut primul concert la vârsta de șase ani și a intrat la Școala Centrală de Muzică a Conservatorului din Moscova la vârsta de șapte ani. Doamna Osetinskaya și-a continuat studiile la Conservatorul din Leningrad cu Marina Wolf și mai târziu la Conservatorul din Moscova cu Vera Gornostaeva.

Printre partenerii de pe scenă ai doamnei Osetinskaya s-au numărat printre alții Maxim Vengerov, Dmitry Sitkovetsky și Julian Milkis. A lucrat cu dirijori de renume, printre care Teodor Currentzis, Andrey Boreyko, Tugan Sokhiev, Laurent Petitgirard, Yan Pascal Tortelier și Alexander Sladkovsky. Doamna Osetinskaya a apărut cu musicAeterna, Orchestra Mariinsky, Orchestra Filarmonică din Sankt Petersburg, Orchestra Filarmonică din Moscova, Orchestra Națională Rusă și Orchestra Filarmonică din Tokyo, printre altele.

Doamna Osetinskaya a cântat la Carnegie Hall, Centrul Barbican din Londra, Musikverein din Viena, Marea Sală a Filarmonicii din Sankt Petersburg și Marea Sală a Conservatorului din Moscova, precum și la Roma, Milano, Bruxelles și Tokyo și în mai multe locații în Statele Unite. Ea apare și la festivaluri din Europa, Rusia, Mexic și Statele Unite. Doamna Osetinskaya a lansat înregistrări sub egida Quartz, Naxos, Sony Music, Bel-Aire și Melodiya.

În recital, doamna Osetinskaya este cunoscută pentru programele sale solo neobișnuite care includ lucrări de compozitori contemporani juxtapuse cu repertoriul clasic. De asemenea, este confortabilă interpretând lucrări post-avangardiste de compozitori precum Valentin Silvestrov, Leonid Desyatnikov și Arvo Pärt. În acest sezon, ea cântă în săli de concerte și festivaluri rusești; prezintă două spectacole muzicale; înregistrează un nou album. Autobiografia ei Farewell, Sadness – o relatare a anilor ei de copil-minune – este bestseller.