For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Radu Croitoru | George Enescu Festival

REPUBLICA MOLDOVA

Radu Croitoru s-a n[scut pe 9 septembrie 1990 în Chisinau, Republica Moldova. A absolvit Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău la clasa de violoncel a Bella Savici și Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa lui Marin Cazacu. În prezent studiază management cultural la Universitatea de Arte din Iași. Este laureat al concursurilor „George Georgescu”, „Mihail Jora”, „Paul Constantinescu”, „Lions Diamond”, Alexandru Morosanu „Drumul spre celebritate”, „Festivalul Muzicii Maghiare”.

A sustinut concerte solo și concerte de muzică de cameră la Universitatea Națională de Muzică din București, Muzeul George Enescu din București, Ateneul Român, Institutul Cultural Maghiar din București și Budapesta, „Sala de orgă” Chișinău, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău, Filarmonica din Kiev, Brașov și Filarmonica Bacău. Radu Croitoru este membru și colaborator în proiecte culturale private precum „Violoncelissimo”, „Orchestra de Tineret Română”, „Orchestra Națională de Tineret a Moldovei”. În prezent este membru al Filarmonicii din Brașov (România) și fondator al proiectului media „VlogONcello”. A participat la cursuri de măiestrie sustinute de Frans Helmerson, Judith Ermet, Mirel Iancovici și Bjørk Lewis.

PROGRAM:

Etapă online
Popper Studiul op. 73 nr. 29
Bach Suita nr. 4 în mi bemol major pentru violoncel solo BWV 1010
Haydn Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră Hob. VIIb/1
Schumann Adagio și Allegro în la bemol major pentru violoncel și pian op. 70
Debussy Sonata în re minor pentru violoncel și pian L. 135
Ligeti Sonata pentru violoncel solo

Semifinală
Enescu Sonata nr. 2 în do major pentru violoncel și pian op. 26
Șostakovici Sonata în re minor pentru violoncel și pian op. 40
Popper Elfentanz op. 39

Finală
Dvořák Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră op. 104