For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Rudolf Buchbinder | George Enescu Festival

Rudolf Buchbinder este unul dintre interpreții excepționali ai timpurilor noastre. Autoritatea unei cariere care se întinde de-a lungul a 60 de ani este combinată într-o manieră nemaiîntânită cu spontaneitatea și virtuozitatea performanțelor la pian.

Buchbinder este un membru onorific la Filarmonicii de la Viena, al Gesellschaft der Musikfreunde din Viena, al Konzerthausgesellschaft din Viena, al Orchestrei Simfonice din Viena și al Orchestrei Filarmonice din Israel. Este primul solist câștigător al Golden Badge of Honor, premiu acordat de Sächsische Staatskapelle Dresden.

Pentru a marca aniversarea a 250 de la nașterea lui Ludwig van Beethoven, pentru prima dată în existența sa de 150 de ani, Vienna Musikverein a acordat unui singur pianist, lui Rudolf Buchbinder, onoarea de a interpreta toate cele 5 concerte de pian ale lui Ludwing van Beethoven într-un ciclu editat special. Partenerii lui Buchbinder la această ocazie fără precedent au fost Orchestra Gewandhaus din Leipzig, sub directorul musical Andris Nelsons, Orchestra Filarmonică din Viena, sub coordonarea lui Riccardo Muti, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze, Orchestra Filarmonică din Munchen și Sächsische Staatskapelle, sub baghetele lui Mariss Jansons, Valery Gergiev și Christian Thielemann. Ciclul Musikverein a fost înregistrat live și lansat pe Deutsche Grammophon, în septembrie 2021.

Buchbinder este un artist de excepție al Deutsche Grammophon. Dublul album The Diabelli Project, publicat în 2020, și înregistrarea live a Concertului de pian no. 1 de Beethoven alături de Christian Thielemann și de Filarmonica din Berlin au primit un răspuns extrem de pozitiv din partea presei internaționale. În septembrie 2021 a urmat înregistrarea live a lui Buchbinder a celor 32 de sonate de pian ale lui Beethoven, în cadrul Festivalului din Salzburg, dar și lansarea concertelor de pian ale lui Beethoven.

Buchbinder a fost director artistic al Festivalului Grafenegg de la prima ediție, din 2007. Astăzi, Grafenegg este unul dintre cele mai influente festivaluri orchestrale din Europa.

Pentru mai multe informații, puteți accesa www.buchbinder.net.