For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Sabina Ulubeanu | George Enescu Festival

Sabina Ulubeanu

Sabina Ulubeanu (1979) este una dintre personalitățile artistice complexe ale generației sale, cu o activitate extinsă pe parcursul a 20 de ani de creație, de la  compoziție, fotografie, muzicologie sau performance experimental până la direcția artistică a unui festival de muzică și arte contemporane. Manifestul său artistic, ce unește în lucrările sale muzica și fotografia,  s-a concretizat în anul 2011 în teza de doctorat „Funcția memoriei în compunerea timpului muzical”.

Creația sa cuprinde lucrări camerale, simfonice, corale, muzică de film și proiecte multimedia. Compozițiile sale au fost interpretate în Europa, SUA, Canada și Asia sub egida unor festivaluri importante, premiate la concursuri naționale și internaționale și difuzate pe posturi publice de Radiodifuziune. Din 2011 este co-fondator și director artistic al  InnerSound New Arts Festival din București, prima platformă românească de promovare muzicii contemporane în relație cu artele vizuale și multimedia, iar din 2013 critic partener al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu.