For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Stefanos Tsialis | George Enescu Festival

Stefanos Tsialis

Stefanos Tsialis a fost dirijorul și Directorul Artistic al Orchestrei de Stat din Atena din 2014 până în 2020.

În cei șase ani în acest rol, în ciuda circumstanțelor dificile, a reușit să crească audiența cu peste 60%. În ultimele câteva sezoane, Orchestra de Stat din Atena colaborează în mod repetat cu unii dintre cei mai iluștri muzicieni ai timpului nostru, demonstrând astfel creșterea puternică a calității. Printre aceștia se numără și Vladimir Fedoseyev, Vladimir Ashkenazy, Christoph Eschenbach, Martha Argerich, Leonidas Kavakos, Maxim Vengerov și Elisabeth Leonskaya, în timp ce concertele orchestrei au fost transmise în mod regulat de către Compania Germană de Radiodifuziune. În 2020 și 2021, două înregistrări cu lucrări de Nikos Skalkottas interpretate de Orchestra de Stat din Atena sub bagheta sa au fost lansate de NAXOS. În 2021, orchestra va apărea la Festivalul Internațional George Enescu și la Festivalul Pianistico Internazionale di Brescia și Bergamo.

Stefanos Tsialis a lucrat cu aproape 90 de orchestre în multe țări din Uniunea Europeană, precum și în Canada, SUA, Rusia, Africa de Sud, Turcia, Thailanda și altele. Printre acestea se numără Orchestra Simfonică din Montreal, Orchestra Filarmonică din Copenhaga, Orchestra Filarmonică Qatar, Orchestra Simfonică Radio MDR din Leipzig, Orchestra Simfonică din Hamburg, Orchestra Simfonică din Berlin, Orchestra Tonkünstler din Viena, Orchestra Simfonică din Winnipeg, Filarmonica din Slovenia, Orchestra Simfonică Aarhus, Filarmonica din Nürnberg, Filarmonica Dortmund, Orchestra de Stat din Saarland, Filarmonica din Stuttgart, Orchestra Simfonică din Nürnberg, Orchestra Simfonică Stavanger, Staatskapelle Weimar, Orchestrele Filarmonice ale Teatro Comunale di Bologna și Teatro Massimo Bellini, Haydn Orchestra din Bolzano și Orchestra Filarmonicii George Enescu din București.

În actualele sezoane 20/21 și 21/22, Stefanos Tsialis a fost reinvitat să lucreze cu Filarmonica Qatar, Simfonia Hamburg, Orchestra de Stat din Atena, Orchestra de Stat din Saarland, Filarmonica din Germania de Nord din Rostock, Filarmonica din Cracovia și Filarmonica din Turingia în Gotha-Eisenach. De asemenea, va colabora cu Orchestra Filarmonicii Germaniei de Nord-Vest, Orchestra Simfonică din Brandenburg, Orquesta Filarmónica Jalisco, Orchestra Simfonică Regală din Bangkok și Orchestra Simfonică a Academiei de Muzică Frederic Chopin. De câțiva ani, Stefanos Tsialis a fost implicat și în interpretarea și înregistrarea muzicii de film. Vorbește opt limbi.

Stefanos Tsialis este invitat în mod regulat să cânte cu Orchestra Filarmonică Qatar, Simfonia Hamburg, Orchestra de Stat din Atena, Orchestra de Stat din Saarland și Filarmonica din Turingia.

Stefanos Tsialis a colaborat cu soliști de renume mondial, precum Maxim Vengerov, Viktor Tretyakov, Martha Argerich, Igor Levit, Elisabeth Leonskaya, Anatol Ugorsky, Pierre-Laurent Aimard, David Geringas, Uto Ughi, Petra Lang și Igor Oistrakh.

S-a născut ca fiu al unei mame daneze și al unui tată grec la Hermoupolis (Grecia)