For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser SUNHAE IM | George Enescu Festival

„Captivantă”, „Încântătoare” (Neue Zürcher Zeitung), „Un gust excelent – artă ca imitație a naturii, într-o manieră magistrală (Frankfurter Allgemeine Zeitung): cu o voce care continuă să-i fermece pe critici și publicul, și o prezență scenică irezistibilă, Sunhae Im este unul dintre artiștii de frunte ai repertoriului ei de astăzi. Doamna Im apare cu multe dintre cele mai importante companii de operă și orchestre din lume, care lucrează cu unele dintre cei mai mari dirijori ai timpului nostru.

Proiectele recente au inclus un turneu de renume mondial apreciat cu roluri ca  Susanna din Le Nozze di Figaro de Mozart (cu Freiburg Baroque Orchestra, dirijor René Jacobs), concerte de gală cu Tonkünstler Orchestra din Austria, apariții cu Musikcollegium Winterthur în Schöpfung de Haydn și la Helsinki Festival în La Serva padrona de Pergolesi, și în  L’anima del filosofo Haydn de Brühl Festival. Printre următoarele angajamente, ea va interpreta  Requiem-ul Germande  Brahms cu  Israel Philharmonic Orchestra,  Silla  de Händel cu Europa Galante la Festivalul Enescu, și va avea un turneu cu o nouă producție a operei Don Giovanni de Mozart cu partenerii ei vechi la Freiburger Barockorchester.

Unul dintre cei mai versatili artiști vocali de astăzi, cu un repertoriu care variază de la muzica timpurie până la repertoriul secolului al XX-lea, Sunhae Im lucrează cu dirijori de top, precum Herbert Blomstedt, Zubin Mehta, Kent Nagano, Riccardo Chailly, Manfred Honeck, Myung-Whun Chung, Philippe Herreweghe, William Christie, Marek Janowski, Fabio Biondi, Thomas Hengelbrock, Frans Brüggen, Giovanni Antonini, Iván Fischer, Lothar Zagrosek, Sylvain Cambreling, Ton Koopman, Sigiswald Kuijken și René Jacobs. Ea apare în mod frecvent la festivaluri renumite și locații precum Salzburg Festival, Edinburgh International Festival, Rheingau Musik Festival, Mostly Mozart Festival și Haydn International Festival, Vienna Musikverein, Philharmonie de Paris, Berlin Philharmonie, Köln Philharmonie, Salle Pleyel, De Doelen Rotterdam, Bozar Brussels, și a lucrat cu New York Philharmonic, Pittsburgh Symphony Orchestra, DSO Deutsches Symphonie-Orchester Berlin și Munich Philharmonic Orchestra. Sunhae Im a apărut la Berlin Staatsoper Unter den Linden, Deutsche Oper Berlin, Opéra National de Paris, Oper Frankfurt, Staatsoper Hamburg, Staatstheater Stuttgart și multe alte companii de operă din întreaga lume. Se bucură cu o relație fructuoasă cu Freiburg Baroque Orchestra, Akademie für Alte Musik, Les Arts florissants, Collegium Vocale Ghent și B’Rock Ghent.

Multe dintre înregistrările lui Sunhae Im au fost premiate internațional  și i-au câștigat aprecierea critică, inclusiv albumul ei solo Orfeo (harmonia mundi, Elly Ameling Prize, Orphée d’Or 2015), Fauré Requiem (SONY Classical, a câștigat un premiu Echo Klassik 2012), Simfonia nr. 4 de Mahler (ICMA 2012),  Agrippina de Händel (BBC Music Magazine Award 2012), și alte câteva înregistrări ale ei cu operele lui Mozart (Don Giovanni, Idomeneo, La clemenza di Tito, cu René Jacobs), precum și  Creation de Haydn și  Mass in B Minor de Bach. O cântăreață de lied-uri împlinită, înregistrarea ei completă a Schulhoff Songs se va lansa în 2019.

Sunhae Im s-a născut în Coreea și a studiat cu Lokyung Pak la Universitatea Națională din Seul și cu RolandHermann la Hochschule für Musik Karlsruhe. Ea a câștigat premii la mai multe competiții, inclusiv Concursul internațional Tokyo Osaka Schubert și a fost premiată la concursul Queen Elisabeth de la Bruxelles în2000. Doamna Im și-a început cariera în Germania ca membru al Ansamblului Operei de Stat din Hanovra. Ea locuiește înBerlin.