For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Szymon Nehring | George Enescu Festival

Szymon Nehring

Szymon Nehring este unul dintre cei mai talentați și promițători pianiști ai tinerei generații din Polonia. Este singurul polonez care a câștigat Premiul Întâi la Concursul Internațional de Pian „Arthur Rubinstein” din Tel Aviv, unul dintre cele mai importante concursuri de pian din lume.

În toamna anului 2017 și-a început studiile cu prof. Boris Berman la Yale School of Music. Anterior, a studiat la Academia de Muzică din Bydgoszcz la clasa prof. Stefan Wojtas, cu care lucrează din anul 2013. Înainte, a studiat pianul la clasa prof. Olga Łazarska la Școala Primară de Muzică „Mieczysław Karłowicz” din Cracovia și la Școala Generală de Muzică „Fryderyk Chopin” din Cracovia timp de 11 ani.

În anul 2014, a câștigat Premiul Întâi la Concursul Internațional „Arthur Rubinstein in Memoriam” din Bydgoszcz. În 2015 a primit o bursă Krystian Zimerman și a participat la finalele Concursului Internațional de Pian „Frederic Chopin”, ediția a XVII-a, câștigând o Mențiune Onorabilă, Premiul Publicului, precum și mai multe alte premii. În anul 2017 a câștigat Premiul Întâi la Concursul Internațional de Pian „Arthur Rubinstein” din Tel Aviv, precum și mai multe premii suplimentare, inclusiv Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese de Chopin.

CD-ul său de debut cu muzică a unor compozitori polonezi a primit Premiul Fryderyk 2016 din partea Academiei Fonografice Polone (la categoria Albumul Anului – Recital Solo), premiul Joker al revistei Crescendo, și Premiul Supersonic al revistei Pizzicato. În 2016, artistul și-a lansat cele două albume: Concertele pentru pian ale lui Chopin alături de orchestra Sinfonietta Cracovia, cu Jurek Dybał și Krzysztof Penderecki la pupitru, precum și concertul pentru pian „Resurrection” al lui Krzysztof Penderecki, chiar sub bagheta compozitorului. Cea mai recentă înregistrare a lui Nehring include lucrări de Chopin interpretate la un instrument de epocă (Erard 1858).

Szymon Nehring a susținut concerte în Rusia, China, Ucraina, Estonia, Ungaria, România, Austria, Germania, Franța, Norvegia, Italia, Israel, Argentina, Brazilia, Chile, Canada și Statele Unite.

A cântat alături de orchestre precum Filarmonica din Varșovia, Orchestra Santander, Orchestra Poloneză Sinfonia Iuvebntus și cu majoritatea orchestrelor poloneze, Orchestra Simfonică din Israel și Orchestra Secolului al Optsprezecelea, colaborând cu dirijori dintre care îi amintim pe Jerzy Maksymiuk, Jacek Kaspszyk, Antoni Wit, Grzegorz Nowak, Omer Meir Wellber, John Axelrod și Krzysztof Penderecki.

Dintre concertele recente și viitoare ale artistului, amintim un turneu în Japonia și China, recitaluri la Carnegie Hall și Wigmore Hall, precum și concerte la Elbphilharmonie Hamburg, DR Koncerthuset în Copenhaga, Palau de la Música Catalana în Barcelona și Konzerthaus Berlin.

Szymon Nehring este reprezentat de Asociația Ludwig van Beethoven.