For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ting-I Lee  | George Enescu Festival

TAIWAN, CHINA

Ting-I Lee s-a născut în 1990 la Taipei. A studiat la Universitatea de Arte și la Conservatorul Hanns Eisler din Berlin, precum și la Mannes School of Music din New York. A obținut o mențiune de onoare la Concursul de Concerte Mannes din New York în 2012 și a fost câștigătoarea aceluiași concurs în 2014. În 2017, a obținut premiul II la Concursul Internațional de Pian Transilvania din Brașov.

Ting-I Lee a participat la cursuri oferite de Academia de Vară Mozarteum din Salzburg, Academia Internațională de la Nisa, Centrul Yamaha din Taipei, Institutul Beethoven din New York, Oxford Philomusica, Holland Music Sessions, Euro Music Festival din Halle, Academia Blackmore din Berlin, Academia de Vară Edwin Fischer din Potsdam, Academia Internațională Mendelssohn de la Leipzig. A studiat cu profesori precum Jacques Rouvier, Benedetto Lupo, Klaus Hellwig, Andreas Frölich, Nikolai Lugansky, Eldar Nebolsin, Bernd Goetzke și Mikhail Voskresensky.

 

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în mi major, Clavecinul bine temperat – Caietul I
Mozart Sonata nr. 3 în si bemol major K. 281
Liszt Studiul transcendental nr. 10 în fa minor
Debussy Studiul nr. 7, pour les degrés chromatiques
Schumann Kreisleriana op. 16

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Rahmaninov Sonata nr. 2 în si bemol minor op. 36

Finală
Chopin Concertul nr. 1 în mi minor pentru pian și orchestră op. 11