For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Vladimir Ognev | George Enescu Festival

Experimentatul bas de operă rus Vladimir Ognev are un repertoriu vast, care cuprinde peste 50 de roluri. Născut în Toguchin, în provincia Novosibirsk, a studiat mai întâi pianul și dirijatul coral, pentru ca apoi să absolve studiile de canto la Conservatorul de Stat Glinka din Novosibirsk. Imediat după absolvire, în 1992, a fost angajat ca solist la Teatrul Academic de Stat de Operă și Balet din Novosibirsk, unde a cântat până în prezent numeroase roluri. În același an, a primit Marele Premiu la festivalul de teatru „Marele Urs” din Novosibirsk, pentru interpretarea sa în rolul ursului din vodevilul Ursul, bazat pe piesa omonimă a lui Anton Cehov Medved. Vladimir Ognev a fost de la început un versatil interpret de operă și de musical, actor de teatru și de cinema, a prezentat o emisiune de comedie la televiziune și a fost chitarist bas într-o trupă.

În 1993 s-a mutat de la Novosibirsk la Opera de Cameră din Sankt Petersburg, iar în 1996 a devenit membru al ansamblului de soliști al Operei Helikon din Moscova, unde a cântat numeroase roluri principale pentru bas. Din 2001, a cântat în mod regulat cu Teatrul Academic Tătar de Operă și Balet „Musa Jalil” din Kazan. În aprilie 2004, cu un an înaintea debutului său la faimosul Teatru Balșoi din Moscova, Vladimir Ognev a primit din partea președintelui Federației Ruse titlul de „Artist Emerit al Rusiei”. La Teatrul Balșoi din Moscova a cântat, printre altele, în Război și pace de Prokofiev, Boris Godunov de Musorgski și Carmen de Bizet. Între 2009 și 2012 a fost solist la Teatrul pentru Copii „Zazerkalie” (‘Țara Oglinzilor’) din Sankt Petersburg.

Vladimir Ognev a concertat, de asemenea, la festivaluri de muzică din Japonia (Festivalul de Muzică al Pacificului), Irlanda (Festivalul de Operă Wexford), Italia (Festivalul de la Spoleto) și Liban (Festivalul Al Bustan). A cântat în producții de operă din Germania, Austria, Coreea de Sud, Spania, Franța, Anglia, Danemarca și Olanda, sub conducerea unor dirijori precum Arnold Katz, Yuri Temirkanov, Richard Hickox, Teodor Currentzis, Christoph Eschenbach sau Vladimir Jurowski.