For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Wiebke Lehmkuhl | George Enescu Festival
Wiebke Lehmkuhl

Pe scena concertelor internaționale, Wiebke Lehmkuhl este o solistă foarte căutată și are apariții regulate cu orchestre importante, precum Orchestra Tonhalle din Zurich, Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Orchestra Simfonică din Bamberg, Filarmonica din Berlin, Orchestra din Paris, precum și în Bilbao, Tokyo și Shanghai și cu Orchestra Simfonică Suedeză. A cântat la concertul de inaugurare a sălii Elbphilharmonie cu Orchestra Elbphilharmonie NDR, dirijată de Thomas Hengelbrock. Este, de asemenea, foarte solicitată la festivaluri, inclusiv Festivalul de muzică Schleswig-Holstein, Festivalul de la Salzburg, Festivalul de la Lucerna și Festivalul La folle journée din Nantes. Wiebke Lehmkuhl este invitată în mod regulat la Festivalul de la Bayreuth și a debutat la DNO din Amsterdam într-o nouă producție a spectacolului Jephtha de Händel. În sezonul 2018/19 ea a debutat la Royal Opera House din Londra ca Erda în Rhinegold de Wagner.

Repertoriul ei de concert include Pasiunea Sf. Matei și Oratoriul de Crăciun de Bach, Recviem de Mozart, Simfoniile Nr. 2 și Nr. 3 și Das Lied von der Erde de Mahler, precum și Gurre-Lieder de Schoenberg.

Wiebke Lehmkuhl lucrează în mod regulat cu dirijori precum Philippe Jordan, Teodor Currentzis, Daniele Gatti, Marc Minkowski, Hans-Christoph Rademann, Reinhard Goebel, Ottavio Dantone, Franz-Welser Möst, Riccardo Chailly, Kent Nagano, Ivor Bolton și Daniel Harding. În plus, Wiebke Lehmkuhl a avut oportunitatea să lucreze cu Nikolaus Harnoncourt și Frans Brüggen.

Mai multe înregistrări pe CD-uri care documentează lucrările artistice ale lui Wiebke Lehmkuhl sunt disponibile, precum Oratoriul de Crăciun de Johann Sebastian Bach cu Orchestra Gewandhaus din Leipzig sub bagheta lui Riccardo Chailly (Decca) și Magnificat de Bach cu Carl Philipp Emanuel, Corul de Cameră RIAS și Akademie für Alte Musik din Berlin sub bagheta lui Hans-Christoph Rademann (harmonia mundi).

Wiebke Lehmkuhl, contralto, s-a născut în Oldenburg și a studiat canto sub îndrumarea lui Ulla Groenewold și Hanna Schwarz la Hochschule für Musik und Theatre din Hamburg, absolvind cu distincție. În urma invitațiilor la Kiel Opera House și la Opera de Stat din Hamburg și Hanovra, Wiebke Lehmkuhl a preluat primul angajament cu normă întreagă la Opera din Zürich, în timp ce era încă studentă. În 2012 a debutat la Festivalul de la Salzburg într-un spectacol dirijat de Nikolaus Harnoncourt. A mai avut interpretări în spectacolele Der Ring des Nibelungen (regizor de scenă Günter Krämer, dirijor Philippe Jordan) la Opéra de Bastille din Paris și la Opera de Stat Bavareză din München unde a cântat în producția Götterdämmerung, dirijată de Kent Nagano.