For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser YEON-MIN PARK | George Enescu Festival

YEON-MIN PARK

Yeon-Min Park și-a obținut recunoașterea prin câștigarea premiului I la prestigiosul Concurs Internațional George Enescu, în mai 2021, precum și o Mențiune specială pentru cea mai bună interpretare a compoziției lui George Enescu. În finală a interpretat Concertul nr. 3 al lui Rahmaninov, cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta lui John Axelrod. În ciuda diferitelor greutăți prin care a trecut de-a lungul vieții ei, Yeon-Min urmează întotdeauna un motto personal „Nu e gata până nu se termină”.

Yeon-Min și-a descoperit pasiunea de nedescris pentru a fi pianistă de concert încă de la primul ei recital solo, la vârsta de 23 de ani și a început imediat un progres uluitor împreună cu instrumentul său. În anii care au trecut, Yeon-Min Park a câștigat premiul I și premiul publicului la Concursul Internațional de Pian de la Lyon în 2019, premiul I la Concursul Internațional de Pian Suzhou Jinji Lake în 2017, premiul I la cel de-al 40-lea Concurs Internațional de Pian Palma d’Oro, premiul I la Concursul Internațional de Pian de la Hanoi în 2015, premiul I la Concursul Internațional de Pian din Mayenne 2016, premiul cel mai mare la Concursul Internațional de Muzică de la Seul în 2017 și cel mai mare premiu, precum și premiul pentru muzică de cameră la Concursul Chopin de la Darmstadt.

În 2021/22, Yeon-Min Park a concertat ca solistă în Concertul pentru pian și instrumente de suflat de Stravinsky pentru debutul ei cu Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, sub conducerea maestrului Vladimir Jurowski, Concertul nr. 1 de Ceaikovski cu Orchestra Coreeană Coop la Centrul de Arte din Seoul și Concertul triplu de Beethoven cu Orchestra Simfonică Radio Slovacă în Sala Mare din Musikverein Vienam precum și recitaluri solo la Düsseldorf, Seul, Palermo etc. și va concerta de asemena și în Festivalul Grafenegg, Festivalul Sand Chopin, Vevey Spring Classic.

Cu repertoriul său complex, care acoperă de la baroc până la perioadele contemporane, Yeon-Min Park a susținut concerte în Coreea de Sud, China, Italia, Germania, Israel, Franța, România, Portugalia, Polonia etc, interpretări solo, concerte de muzică de cameră și concerte orchestrale. Ea a colaborat cu diverse orchestre precum Südwestdeutscher Philharmonie Konstanz, Philharmonisches Kammerorchester Wernigerode, Russian Chamber Philharmonic St.Petersburg, Korean Symphony Orchestra, Hanoi Philharmonic Orchestra, Shenzhen Symphony Orchestra, Busan Philharmonic, Bucheon Philharmonic, Suzhou Symphony Orchestra, Israel Symphony Orchestra Rishon LeZion etc.

Născută în Mokpo, Coreea de Sud, Yeon-Min Park a obținut diploma de licență în muzică de la Universitatea Națională din Seul, sub tutela prof. Aviram Reichert și a absolvit masterul la Universitatea de Muzică, Drama și Media din Hanovra în 2017 la clasa prof. Bernd Goetzke. În prezent își continuă studiile „Soloklasse” la aceeași instituție.