Simone Rubino

„Felul în care supraveghează, îngrijește, folosește și mângâie diversele instrumente de percuție dă impresia că Rubino poate scoate orice timbru posibil de la o orchestră.”  Neue Zürcher Zeitung

Simone Rubino pornește focuri de artificii virtuozice cu timbre nemaiauzite și o precizie ritmică în concertele sale – uluind în același timp cu stilul său sensibil și nuanțat.

Încă de la începutul stagiunii 2018/2019 va avea premiera unei noi lucrări scrise de compozitorul american Avner Dorman alături de NDR Elbphilharmonie Orchester în sala cu același nume. Un alt moment important al stagiunii va fi reprezentat de rezidența la Münchner Rundfunkorchester, unde participă cu trei programe diferite.

Simone Rubino va debuta, de asemenea, alături de SWR Symphonieorchester, sub bagheta lui Francesco Angelico, și împreună cu Netherlands Philharmonic Orchestra și Joshua Weilerstein.

Mai mult, va reveni alături de Deutsche Symphonieorchester Berlin pentru a interpreta „Veni, veni Emmanuel” de MacMillan împreună cu Sanntu-Matias Rouvali. Simone Rubino își continuă, de asemenea, relația cu Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI și Tan Dun.

Primul său album solo, „Immortal Bach” (Genuin), care juxtapune un aranjament al Suitei pentru violoncel nr. 3 de Bach cu lucrări de Xenakis, Boccadoro și Cage, a fost descris de Süddeutsche Zeitung drept „felul virtuozic în care Simone Rubino combină vechiul și noul, cu dinamism și mângâiere, este meditativ și poate crea dependență.”

Tânărul italian care a câștigat ARD Music Competition în 2014 a prevestit o nouă eră a percuționiștilor care s-au consacrat între timp pe scena concertelor clasice. Rubino a susținut concerte alături de Wiener Philharmoniker, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, hr-Sinfonieorchester, Deutsches Sinfonie-Orchester Berlin, Münchner Philharmoniker, Orchestra Del Maggio Musicale Fiorentino, Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI, Orchestre Philharmonique de Monte-Carlo, Philharmonisches Orchester Darmstadt, Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern și Lexington Philharmonic Orchestra, lucrând împreună cu dirijori dintre care amintim pe Zubin Mehta, Gustavo Gimeno, Manfred Honeck, Tugan Sokhiev și Kazuki Yamada.

În afara interpretărilor solo, se simte atras de muzica de cameră, lucru evident în concertele sale alături de trompetistul Simon Höfele. Simone Rubino este foarte devotat extinderii repertoriului de percuție, colaborând cu compozitori precum Avner Dorman, Adriano Gaglianello, Aziza Sadikova and Carlo Boccadoro.

Pe lângă ARD International Music Competition, Simone Rubino a mai câștigat Crédit Suisse Young Artists Award în anul 2016. Este un invitat mereu binevenit la festivaluri celebre precum Festivalul de la Lucerna, Heidelberger Frühling, „La Folle Journée” în Franța și Japonia, Rheingau Music Festival, Schwetzingen Festival, Musicus Olympus (Rusia) și Pfingstfestspiele in Baden-Baden. Născut la Torino în anul 1993, și-a început studiile în orașul natal, la Conservatorio Giuseppe Verdi, înainte de a studia cu Peter Sadlo la München.