Aron Cavassi

ROMÂNIA

Născut la Freiburg, în Germania, Aron Cavassi reprezintă a cincea generație de muzicieni din familia sa. A absolvit în 2019 Universitatea de Arte din Berlin, la clasa profesoarei Marianne Boettcher, iar în prezent își continuă studiile de master la Universitatea Națională de Muzică din București, clasa prof. Gabriel Croitoru.

A obținut Marele Premiu la Concursul Național Paul Constantinescu (Ploiești, 2010), premiul I la Concursul Internațional Modest Iftinchi (București, 2017), premiul III la Concursul Internațional din Filadelfia (Italia, 2018). Premiile câștigate l-au recomandat pentru o serie de colaborări cu TVR, Trinitas TV, Radio România Muzical și Institutul Cultural Român din Berlin, Graz și Paris.

A studiat cu Maxim Vengerov și Liviu Prunaru (Academia Menuhin, Elveția), cu Remus Azoiței (Academia de Vară Dinu Lipatti, Sinaia), a participat la Workshopul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo (Montepulciano, Italia), precum și la cursuri susținute de Pierre Amoyal, Boris Kuschnir, Christian Altenburger, Sergey Kravchenko, Latica Honda-Rosenberg, Pavel Vernikov și Svetlana Makarova (la Academia Santa Cecilia, Bergamo).

A concertat ca solist cu diferite ansambluri în Franța, Italia, Germania, Elveția, Austria. În România a concertat cu orchestrele Filarmonicilor din București, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște și cu Orchestra Dr. Ermil Nichifor.

PROGRAM

Etapă online
Bach Adagio și Fugă din Sonata în sol minor pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră K. 219 (partea I cu cadență)
Beethoven Sonata nr. 6 în la major pentru vioară și pian op. 30 nr. 1
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 23

Semifinală
Ravel Sonata nr. 2 în sol major pentru vioară și pian
Enescu Sonata nr. 2 în fa minor pentru vioară și pian op. 6
Wieniawski Polonaise brillante în re major op. 4

Finală
Brahms Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 77