Ciprian Țuțu

Câștigător al concursului pentru funcția de dirijor al Corului Academic Radio, Ciprian Țuțu este unul dintre cei mai talentați maeștri de cor din tânăra generație, având o intensă activitate în spațiul muzical autohton și nu numai.

Născut în 1979, Ciprian Țuțu a urmat cursurile Facultății de Muzică din Brașov (orașul său natal), unde a beneficiat de îndrumarea unor excepționali pedagogi precum Nicolae Bica (Dirijat coral) și Ludovic Bacs (Dirijat vocal-simfonic). În paralel s-a perfecționat și în cadrul unor cursuri de măiestrie susținute de Victor Dumănescu (România), Octav Calleya (Spania), Simon Carrington (SUA), Brian O’Connell (SUA) și Bronislawa Falinska (Italia), dobândind importante cunoștințe în domeniul dirijatului, desăvârșite prin obținerea titlului de Doctor in Muzică în anul 2013. În anul 2015 absolvă cursurile postdoctorale din cadrul Universității Transilvania din Brașov, având ca temă de cercetare Vocea umană și implicațiile ei în interpretarea corală contemporană.

Maestru de cor în cadrul Operei din Brașov între 2012 și 2016, Ciprian Țuțu și-a început activitatea dirijorală încă din anul 2000 când a preluat conducerea Corului Gheorghe Dima din Brașov, împreuna cu care a avut colaborări externe cu orchestre prestigioase precum cele ale Filarmonicilor din Sankt Petersburg (Rusia) sau Roma (Italia). Activitatea dirijorală a lui Ciprian Țuțu a mai cuprins prezențe în compania diverselor orchestre simfonice din țară (Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, București, Ploiești, Sibiu etc.) în cadrul unor concerte vocal-simfonice, dar și spectacole de operă sau concerte a cappella.

Ciprian Țuțu  desfășoară și o apreciată activitate științifică și pedagogică, fiind în prezent conferențiar universitar la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov și cadru didactic asociat al Universității Naționale de Muzică din București.

Prezența lui Ciprian Țuțu la pupitrul dirijoral al Corului Academic Radio marchează o bogată activitate artistică a formației, constând în susținerea concertelor vocal-simfonice și a celor a cappella, cu diverse tematici.